Päiväys ja aika
06.08.2020 klo 19.00 - 20.00

Tapahtumapaikka
Nuuskula


Tällä kurssilla opetamme koiran tunnistamaan, etsimään ja ilmaisemaan omistajalleen kanttarelleja. Kun olet opettanut yhden sienilajin, on helppo opettaa muitakin. Kurssi koostuu neljästä aihekokonaisuudesta, joista kurssilaiset saavat erilliset video-ohjeet (1. Hajuun tutustuminen, 2. Hajuerottelu ja häiriöhajut, 3. Ilmaisu sekä 4. Yleistäminen ja etsinnän alkeet). Käytännön ohjattuja harjoituksia Nuuskulassa on viisi sekä yksi metsäretki. Jokainen ohjattu yhden tunnin mittainen kurssikerta jaetaan osallistujien kesken niin, että koirat harjoittelevat yksitellen sisätiloissa ja muut koirat odottavat autossa, kun kaikki ihmiset ovat seuraamassa sisällä olevan koiran harjoituksia.

Kurssi toteutetaan yhteistyössä koirien nenätyöskentelyyn erikoistuneen koirakoulu Vainuvoiman kanssa monimuotokurssina, joka koostuu videotehtävistä ja lähiopetuksesta. Kurssilaiset saavat videotehtäviä Vainuvoiman Anna Loimarannalta, käyvät Nuuskulassa käytännön harjoituksissa (ohjaajana Tiina Korhonen) sekä voivat lähettää koulutusvideoita kommentoitaviksi kurssilaisten omassa facebook-ryhmässä tai whatsapissa. Facebookissa voi myös keskustella kurssiin liittyvistä aiheista. Syksyllä ryhmä menee yhdessä metsään, tämä kerta sovitaan kurssin ensimmäisellä käytännön kerralla.

Käytännön harjoituksia on viitenä peräkkäisenä (á 1 tunti) torstaina 6.8.-3.9. kello 19 sekä erikseen sovittava metsäretki. Kurssilla on 3-4 koirakkoa ja jos tulijoita on enemmän, muodostetaan kaksi ryhmää (jälkimmäinen ryhmä klo 20).

Sienikoirakurssilla aktivoit koirasi luontaista taitoa erotella ja löytää opetettu haju ja samalla opetat taidon, josta on hyötyä sinullekin yhteisen ulkoilun ja saadun sienisaaliin muodossa!

Ilmoittaudu oheisella ilmoittautumislomakkeella, jolloin hyväksyt Peruutusehtomme. Lisätietoja saat myös tiedotteet@nuuskula.fi tai Tiinalta 040 517 6962.


Ilmoittautuminen

Tässä tapahtumassa ei ole vapaita paikkoja jäljellä.

Vieritä ylös