Haussa koira etsii ilmavainunsa avulla metsään piiloutuneet ”eksyneet” ihmiset. Hakuharrastus on hauskaa ja motivoivaa yhteistä tekemistä koirille ja ohjaajille. Hakukurssi on tarkoitettu hausta kiinnostuneille ja/ tai lajiharrastusta aloitteleville koirakoille. Johdatus henkilöhakuun – kurssilla perehdymme laaja-alaisesti ohjaajan ja koiran toimintaan maastossa, joten se soveltuu erinomaisesti kaikille, rotuun ja ikään katsomatta, johdatuksena hakuun. Kurssille osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta hakutyöskentelystä.

Kurssin aikana käymme läpi hakutyöskentelyä, koiran aktivointia ja palkitsemista sekä koiran hallintaa positiivista koulutustapaa käyttäen. Käsittelemme koiran ja ohjaajan välistä suhdetta. Käymme myös läpi suunnistuksen alkeet. Kurssi toimii hyvänä pohjana pelastustaidoille maastossa liikuttaessa, painopisteen ollessa kuitenkin koko ajan koiran kanssa työskentelyssä sekä haussa.
Jokaiselle koirakolle suunnitellaan yksilöllinen harjoitus, jotta koulutus palvelisi koirakon tarpeita ja tavoitteita.

Kurssi on viitenä peräkkäisenä torstaina 29.8. – 26.9. alkaen klo 17:30. Yksi kurssikerta kestää 2 tuntia ja tarvittaessa pidempään.
Johdatus henkilöhakuun -kurssille otetaan enintään 6 koirakkoa.

Kurssi on suunniteltu kaksiosaiseksi: Johdatus henkilöhakuun -kurssilla luomme pohjaa ohjaajan ja koiran hakutyöskentelylle ja arjen maastotaidoille. Jatkokurssilla syvennämme taitoja kunkin koirakon valmiuksien ja tavoitteiden mukaisesti. Kurssista voi suorittaa vain ensimmäisen osan, Johdatus henkilöhakuun, mutta jatkokurssille osallistuminen edellyttää ensimmäisen osan suorittamista.

Ilmoittautuminen oheisella ilmoittautumislomakkeella, samalla hyväksyt peruutusehdot. Lisätietoja tiedotteet@nuuskula.fi sekä myös Tiina 040 517 6962.

KOULUTTAJA
Sari Somersalmi, eläintenkouluttaja (AT)
Harrastan koirieni kanssa tällä hetkellä palveluskoiralajeja ja tokoa. Olen liikkunut maastossa koirien kanssa yli 30 vuotta ja mm. ohjannut ulkomaisia ryhmiä erämatkailuyrityksessä.

Varaus

Tässä tapahtumassa ei ole vapaita paikkoja jäljellä.

Vieritä ylös